Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 mars, 2010 - 12:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Linda-Mari rustas åter för fiske

Fiskebåten Linda-Mari rustas återigen för fiske, men ägaren Henrik Söderlund i Hammarland vill inte säga om det blir aktuellt för honom att börja fiska igen. Det är nu fem år sedan han fick ett avvecklingsstöd för båten genom ett felaktigt beslut av landskapsregeringen. Förra veckan beslöt landskapsregeringen att låta driva in 339.000 euro plus ränta av det utbetalda avvecklingsstödet. Avdraget för den ekonomiska skada som Henrik Söderlund lidit för att han inte kunnat fiska har landskapsregeringen uppskattat till 6.000 euro. -Jag har betalat mer i bara hamnavgifter under de år som båten legat stilla. Det visar ju vad det handlar om, säger Henrik Söderlund. Han motsätter sig återbetalningen och har ett motkrav på 367.000 euro på landskapet i skadestånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »