Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2019 - 13:25Uppdaterad: tisdag, 22 oktober, 2019 - 14:10
  • Åsa Lind har skrivit boken Tiger, Tiger, Tiger på rimmande vers. Arkivbild.

Lind nominerad till Augustpriset

Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Boken heter ”Tiger, Tiger, Tiger” och juryns motivering till nomineringen lyder: ”På rytmiskt följsam vers och genom ett visuellt originellt och dynamiskt bildberättande följer läsaren ett barns upptäcktsfärd och helt apropå-lekar i grannskapet. De återkommande tankarna på katten Tiger finns med som ett grundackord, men berättelsen går inte ut på att hitta katten (den kommer när den själv vill), utan om att vara i barnets värld, genom täta nedslag i stämningar och vardagshändelser.”

I kategorin är sex barn- och ungdomsböcker nominerade och vinnaren utses den 25 november.

Augustpriset har fått sitt namn efter August Strindberg och är den svenska litteraturens mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära pris.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »