Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 juli, 2021 - 06:10Uppdaterad: torsdag, 22 juli, 2021 - 07:05
  • Lilla holmen är barnens favoritgrönområde i stan. Arkivfoto: Tua Åström.

Lilla holmen är barnens favorit

Lilla holmen är det grönområde i Mariehamn som barn tycker bäst om.

Det visar en dialogundersökning som staden har gjort tillsammans med Rädda barnen. Dialogen är en komplettering till kartenkäten som utfördes våren 2020 och som främst fångade in synpunkter från vuxna. Rapporterna blir ett underlag när staden ska ta fram sin första grönplan, skriver Mariehamns stad på sin hemsida.

140-150 barn mellan fyra och 17 år har deltagit i undersökningen och Johanna Hagström, landskapsarkitekt på stadsarkitektkansliet, konstaterar att Lilla holmen var en tydlig favoritplats med 77 röster. Gröna udden var den plats som barnen tycker minst om.

På de mest omtyckta platserna kan barnen träffa vänner och utföra roliga aktiviteter. Barnen tycker också att det är viktigt att platserna är fina och välskötta. Gemensamt för de minst omtyckta platserna är att de upplevs som nedskräpade. Undantaget är Gnisten som barnen snarare upplever som farlig att använda samt Miramarparken som de tycker är tråkig, skriver Mariehamns stad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »