Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 mars, 2012 - 11:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Liberalerna varnar för nya bidrag

Landskapet ska inte agera mellanhand och tillfälligt betala för skador som andra förorsakar. Det tycker liberalerna som varnar för att lagtingsmajoriteten nu håller på att skapa ett nytt system med bidrag och mer administration för förvaltningen. Det handlar om en paragraf i lagförslaget om odling av så kallade GMO-grödor, alltså genmodifierade grödor. Enligt förslaget ska den som vid odling av GMO-grödor förorsakar skada för någon annan betala ersättning. Men landskapet föreslås betala ut ersättningen och därefter kräva motsvarande belopp av den som egentligen är ansvarig för skadan. Det anser liberalerna är en onödig utökning av byråkratin när det handlar om en tvist mellan två enskilda parter. Lagtinget diskuterar lagförslaget i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »