Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 maj, 2019 - 11:25Uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 17:18
  • Ingrid Zetterman, Katrin Sjögren och Mats Perämaa Foto: Tomas Tornefjell

Liberalerna presenterade valplattform

Människan ska vara i centrum, inte strukturerna. Det är ett av fokusområdena i liberalernas valplattform, som presenterades i dag.

-Vi har fullt fokus på lagtingsvalet och har nu fått ihop närmare 30 av de 40 kandidater som vi har som mål. Det säger partiordförande Katrin Sjögren.

Vice ordförande Ingrid Zetterman lyfte fram vikten av hälsovård för ungdomar som inte har tillgång till studerandehälsan. Liberalerna vill också förbättra miljön och klimatet genom utökad lokaltrafik mellan Mariehamn, Jomala och Godby.

Att företagen fritt ska få välja vilka som ska sitta i deras styrelser är också en central fråga för partiet.

-Vi vill ha bort kravet på att minst två tredjedelar av styrelsen ska bestå av ålänningar eftersom det kan hindra bolagen från att rekrytera den kompetens de behöver, i synnerhet för de som är verksamma på en global marknad. Det säger finansminister Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »