• Ingrid Zetterman, Katrin Sjögren och Mats Perämaa Foto: Tomas Tornefjell
Partiordförande Katrin Sjögren och vice ordförande Ingrid Zetterman.
Partiordförande Katrin Sjögren och vice ordförande Ingrid Zetterman (längre version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 17 maj, 2019 - 11:25, uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 17:18

Liberalerna presenterade valplattform

Människan ska vara i centrum, inte strukturerna. Det är ett av fokusområdena i liberalernas valplattform, som presenterades i dag.

-Vi har fullt fokus på lagtingsvalet och har nu fått ihop närmare 30 av de 40 kandidater som vi har som mål. Det säger partiordförande Katrin Sjögren.

Vice ordförande Ingrid Zetterman lyfte fram vikten av hälsovård för ungdomar som inte har tillgång till studerandehälsan. Liberalerna vill också förbättra miljön och klimatet genom utökad lokaltrafik mellan Mariehamn, Jomala och Godby.

Att företagen fritt ska få välja vilka som ska sitta i deras styrelser är också en central fråga för partiet.

-Vi vill ha bort kravet på att minst två tredjedelar av styrelsen ska bestå av ålänningar eftersom det kan hindra bolagen från att rekrytera den kompetens de behöver, i synnerhet för de som är verksamma på en global marknad. Det säger finansminister Mats Perämaa.

Fler Nyheter

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep i natt en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.

Linjen Åva-Osnäs bjuds ut

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen begär in anbud på färjtrafik på linjen Åva-Osnäs för år 2020-2022 med en option från landskapets sida att kunna förlänga avtalet med 18 månader.