Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2022 - 13:37Uppdaterad: onsdag, 5 januari, 2022 - 15:09

Liberalerna manar lantrådet att vidta strängare åtgärder

I en skrivelse riktad direkt till lantrådet Veronica Thörnroos (C) efterfrågar Liberalerna nu strängare åtgärder för att dämpa smittspridningen.
 

- Vi har blivit kontaktade av personer med kompetens inom hälso- och sjukvård som bedömer att landskapsregeringens beslut inte står i paritet med behoven för att stävja den galopperande smittan vi just nu ser. Även ett stort antal lärare och oroliga föräldrar har varit i kontakt med oss. De konstaterar i princip samstämmigt att landskapsregeringens rekommendationer inte går att uppfylla i praktiken varför risken för ytterligare smittspridning är mycket stor, lyder skrivelsen, som är undertecknad av hela lagtingsgruppen.

Man efterfrågar särskilt att landskapsregeringen ska ta nya fördjupade diskussioner med samarbetsgruppen för att ompröva beslutet om närstudier samt överväga strängare rekommendationer om fritidsaktiviteter för barn och öppethållandet av idrottsanläggningar och bibliotek.

- En än större smittspridning riskerar få förödande följder för hela samhället och vitala funktioner riskeras. Dit hör speciellt vård och omsorg. Vården måste prioriteras och ha en möjlighet att kunna fullfölja smittspårning, provtagning och eventuellt specialsjukvård samt intensivvård, skriver man.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »