Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 maj, 2018 - 12:05Uppdaterad: fredag, 18 maj, 2018 - 14:44
  • Liberalen Ingrid Johansson stöder en specialrevision av hamnbolaget. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Lib vill inte byta ut hamnbolagets styrelse

-Utgående från den information som hittills har kommit fram ser jag ingen anledning att byta ut hamnbolagets styrelse. Det säger Ingrid Johansson som är liberalernas gruppledare i stadsfullmäktige i Mariehamn.

Obunden Samling och Ålands Framtids fullmäktigegrupper i Mariehamn har sagt att de saknar förtroende för hamnbolagets styrelse och därför önskar att stadsstyrelsen i Mariehamn ska kalla till en extra bolagsstämma för Mariehamns hamn Ab.

De övriga partierna i fullmäktige har inte diskuterat frågan i någon större utsträckning och liberalernas fullmäktigegrupp har inte heller någon officiell ståndpunkt.

Men Ingrid Johansson säger att hamnen skulle förlora viktig kompetens om man avsatte styrelsen i detta skede och att det skulle ställa till stora problem för bygget av Pommerns docka och andra stora projekt i hamnen.

-Vi behöver först få fram alla fakta och jag stöder stadsdirektör Barbara Heinonens förslag om en specialrevision av hamnbolaget. Det säger Ingrid Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »