Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 april, 2018 - 13:42

Lemlandskritik mot kommunreformen

Det är fel att kommunerna, genom landskapsregeringens lagförslag, fråntas all initiativrätt gällande frivilliga och mera logiska samgångsförslag. Det skriver kommunstyrelsen i Lemland i ett förslag till utlåtande över lagförslaget om reform av kommunstrukturen.

Kommunstyrelsen undrar varför Lemlands och Lumparlands begäran om kommunindelningsutredning inte beaktas i lagförslaget trots att det omfattats av respektive kommuners fullmäktigen. I utlåtandet ifrågasätts bland annat också om det faktiskt är möjligt att tvångssammanslå kommuner enligt lagförslaget. Om det blir gällande kräver kommunstyrelsen i Lemland att befintliga arbetstagare skall överföras som gamla arbetstagare i den nya organisationen.

Kommunstyrelsens förslag till utlåtande ska ännu behandlas av kommunfullmäktige innan det skickas till landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »