Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2021 - 06:17Uppdaterad: fredag, 17 december, 2021 - 07:07
  • Lumparlands kommundirektör Mattias Jansryd. Arkivfoto.

Lemland, Lumparland och Föglö vill satsa på tillväxt

Lemland, Lumparland och Föglö vill tillsammans inleda ett projekt för att stärka tillväxten i regionen, något Ålands Radio tidigare berättat om

På sitt kommunstyrelsemöte i onsdags bestämde sig Lumparland för att delta i projektet, där Föglö som har erfarenhet av turismprojekt föreslås bli huvudman.
- Det här började egentligen redan i fjol när en lemlänning föreslog att något borde göras som på sikt kunde leda till att samfundsskatten ökar. Här i Lumparland har det haltat lite med näringslivsutvecklingen så vi ställer oss positiva till ett sådant drag, säger kommundirektör Mattias Jansryd.

Projektet föreslås bli treårigt och nästa steg blir nu för kommunerna att söka stöd från landskapsregeringen för att anställa en projektansvarig.
- Sedan kan vi börja ta fram konkreta förslag på åtgärder och satsningar, säger Mattias Jansryd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »