Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 11 november, 2023 - 14:04
  • Silja Serenade ställer in turer. Arkivbild.

Legionellabakterier ombord på Silja Serenade

Det har upptäckts legionellabakterier i vattnet ombord på Silja Serenade, det meddelar rederiet i ett pressmeddelande. 

Det var i samband med den regelbundna kontrollen av vattenkvaliteten ombord som bakterien upptäcktes på färjan som trafikerar Helsingfors-Mariehamn-Stockholm. 

Legionellabakterien sprids inte från person till person eller genom dricksvatten, utan överförs som vattenaerosoler vid inandning. Symptom på legionella är torr hosta, feber, huvudvärk, muskelsmärtor och andnöd. Än så länge har inga passagerare uppvisat några symptom. Inkubationstiden är två till tio dagar så rederiet uppmanar passagerare som åkt med fartyget under den senaste tiden att vara uppmärksamma. 

Det ska göras en omfattande desinfektion av vattnet på fartyget i Stockholm och det betyder att resorna 12-13 november ställs in. Silja Serenade beräknas vara tillbaka i trafik tisdagen den 14 november med avgång från Stockholm klockan 16.45.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »