Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 13:34Uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:16

Lättföretagande ett alternativ till starta eget

Den som vill kunna jobba mot faktura kan numera göra det utan att starta ett företag, med de fasta kostnader som det innebär. Med hjälp av faktureringstjänsten www.ukko.fi kan man jobba som lättföretagare och fakturera sina uppdragsgivare som privatperson.

 Faktureringstjänsten sköter allt pappersarbete mot en serviceavgift på 5 procent, exklusive moms, av fakturans summa. Fördelen för en arbetsgivare är att det är betydligt enklare att betala en faktura än att betala ut lön med vidhängande sociala avgifter.

-Ukko.fi grundades för 6 år sedan och har idag ungefär 50.000 användare. Vi har också bildat organisationen Nytt arbete tillsammans med fem andra faktureringsföretag för att sprida information om vad lättföretagande innebär och hur det kan bidra till att skapa fler jobb och fler företag i Finland. Det säger vd Aleksi Rautavuori.

Faktureringstjänsten Ukko fungerar på svenska och enligt skattebyrån går tjänsten att använda på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »