Vd Aleksi Rautavuori intervjuas av Tomas Tornefjell
Ålands näringslivs vd Anders Ekström om "lättföretagande" (från Åland idag)
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 13:34, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:16

Lättföretagande ett alternativ till starta eget

Den som vill kunna jobba mot faktura kan numera göra det utan att starta ett företag, med de fasta kostnader som det innebär. Med hjälp av faktureringstjänsten www.ukko.fi kan man jobba som lättföretagare och fakturera sina uppdragsgivare som privatperson.

 Faktureringstjänsten sköter allt pappersarbete mot en serviceavgift på 5 procent, exklusive moms, av fakturans summa. Fördelen för en arbetsgivare är att det är betydligt enklare att betala en faktura än att betala ut lön med vidhängande sociala avgifter.

-Ukko.fi grundades för 6 år sedan och har idag ungefär 50.000 användare. Vi har också bildat organisationen Nytt arbete tillsammans med fem andra faktureringsföretag för att sprida information om vad lättföretagande innebär och hur det kan bidra till att skapa fler jobb och fler företag i Finland. Det säger vd Aleksi Rautavuori.

Faktureringstjänsten Ukko fungerar på svenska och enligt skattebyrån går tjänsten att använda på Åland.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.