Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juli, 2010 - 16:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Läsplattor börjar säljas i höst

I höst kommer de omtalade läsplattorna att börja säljas av de åländska bokhandlarna. - Problemet nu är att vi måste utreda vilken av alla olika varianter vi ska beställa in, säger Pernilla Söderlund på Mariehamns Bokhandel.Bland annat Sony, Apple och det franska företaget Bokeen har egna läsplattor på marknaden. Läsplattan är den apparatur man använder för att läsa digitala e-böcker och tidningar. Egenskaperna varierar mellan olika märken, men alla kan läsa det digitala formatet e-pub. En läsplatta kostar i dag omkring 300 euro och en e- bok kostar något mindre än motsvarande tryckta bok. På fastlandet kan man i dag låna läsplattor och e-böcker på biblioteken och också det kan bli en möjlighet på Åland inom en snar framtid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »