Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 februari, 2020 - 16:16Uppdaterad: onsdag, 5 februari, 2020 - 16:46
  • Lantrådet Veronica Thörnroos träffade statsminister Sanna Marin i Helsingfors idag. Foto: Statsrådets kansli.

Lantrådet träffade statsministern

Självstyrelselagen och höjningen av avräkningsgrunden till 0,47 procent stod på agendan när lantrådet Veronica Thörnroos träffade statsminister Sanna Marin i Helsingfors idag.

- När det gäller totalrevisionen av självstyrelselagen framgick det att man från finsk sida tycker det är viktigt att komma i mål med den. De talade till och med om att försöka få det klart under det här året, säger Thörnroos, som välkomnade detta även om hon tror att det är lite väl optimistiskt att tro att man ska hinna klart under 2020.

När det gäller höjningen av avräkningsgrunden ville man från åländsk sida säkerställa att de politiska löften som getts tidigare står fast, och det fick man bekräftat.

Under dagen har Thörnroos också träffat finansminister Katri Kulmuni, justitieminister Anne-Maja Henriksson och jämställdhetsministern Thomas Blomqvist.
- Det har varit givande diskussioner och jag upplever att diskussionsklimatet varit gott, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »