Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2016 - 15:04
  • Lagtinget fick idag höra lantrådets svar på oppositionens misstroende. Foto: Ulf Weman.

Lantrådet svarade oppositionen

Det är ingen tvekan om att det råder åsikts- och yttrandefrihet i landskapet. Det betonade lantrådet Katrin Sjögren, liberal, när hon i dag i lagtinget svarade på oppositionspartiernas misstroendeyrkandet.

 Det är fallet med Jarl Danielsson och hans avpollettering som PAF:s ordförande på grund av hans ställningstagande i egenskap av kommunstyrelsens ordförande i Vårdö att inte ta emot en flyktingfamilj, som varit den utlösande faktorn för oppositionens misstroendeyrkande. Lantrådet Katrin Sjögren har svårt att förstå vad oppositionen menar.

- Självklart kan inte landskapsregeringen styra vad de respektive fullmäktigena fattar för beslut, och det har heller inte gjorts. Men varje landskapsregering har mandat och ansvar att tillsätta styrelser och direktioner, sa lantrådet.

Debatt och omröstning om hennes position som regeringschef blir det i lagtinget fredagen den 18 november klockan 9.30. Ålands Radio direktsänder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »