Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 24 juli, 2011 - 16:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Lantrådet skickar kondoleanser

I dag sänder lantrådet Viveka Eriksson kondoleanser till Norges regering och statsminister Jens Stoltenberg. Detta med anledning av fredagens attacker i Oslo och på Utøja då minst 93 människor miste livet. I brevet skriver lantrådet att attackerna är ett angrepp på vår demokrati och på den demokratiska rörelsen som bärs vidare av den yngre generationen. "Med alla våra krafter måste vi samfällt motverka det hot som riktas mot vårt öppna demokratiska samhälle", skriver Viveka Eriksson. De åländska socialdemokraternas partiledare Camilla Gunell skriver i ett uttalande att attackerna är obegripliga och ogreppbara. "Vi uppmanar alla människor, organisationer och politiska partier att, inte bara i sorgens stund som nu, utan dagligen kraftfullt ta avstånd från värdekonservatism och rasism som utdömer och förminskar andra människors och gruppers värde", står det i uttalandet från de åländska socialdemokraterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »