Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 december, 2019 - 12:21Uppdaterad: tisdag, 3 december, 2019 - 14:19

Lantrådet om regeringskrisen

- Det är förstås aldrig bra med en regeringskris, det blir instabilitet i hela landet.
Så kommenterar sittande lantrådet Katrin Sjögren, liberal, den pågående regeringskrisen i Finland där statsminister Antti Rinne, Socialdemokrat, avgår.

 Eftersom de pariter som stöder regeringen i Helsingfors vill fortsätta med den regeringsbasen hoppas Sjögren att en ny regeringsbildare från socialdemokraterna utses.
- I bästa fall blir det ganska snabbt överstökat och sedan fortsätter man med att ta itu med de verkliga utmaningarna och då utgår vi från åländskt håll med att man fullföljer de löften som givits när det gäller självstyrelselagen och grundfinansieringen, säger Katrin Sjögren. På frågan om hur hon tror att en helt ny regering skulle påverka de löften från rikshåll som givits till Åland svarar Katrin Sjögren att man måste kunna lita på att rättsstaten Finland fungerar oberoende av vem som sitter i riksregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »