Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 maj, 2023 - 05:58Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2023 - 11:01
  • Lantrådet Veronica Thörnroos fick frågan under lagtingets frågestund i går. Arkivbild.

Lantrådet medger problem inom förvaltningen: ”Arbetar intensivt med de här frågorna”

Inom vissa enheter inom landskapsförvaltningen förekommer det problem, något man arbetar intensivt med, det medgav lantrådet Veronica Thörnroos under lagtingets frågestund i går.  

Det var socialdemokraten Nina Fellman som lyfte personalsituationen i en fråga till lantrådet. Fellman sa att de från flera håll nåtts av oroande information om att personalpolitiken, de system som finns för att anmäla missförhållanden och hanteringen av dem inte fungerar optimalt. Dessutom ska få ansökningar komma in till de lediga tjänster som finns samtidigt som personal väljer att sluta.  

– Hur ser lantrådet på den här frågan, som ytterst ansvarig för personalsituationen, finns det en anledning till oro? frågade hon.  

Lantrådet svarade att det på stora arbetsplatser tidvis förekommer problem och att så också är fallet på landskapet.  

– Jag vet att förvaltningschefen och personalenheten arbetar intensivt med de här frågorna. På det operativa planet är jag inte involverad, det är inte min roll, sa hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »