Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 november, 2010 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Lantrådet hörs av riksdagen<br>om stöd till vindkraften

I morgon onsdag hör ekonomiutskottet i riksdagen lantrådet Viveka Eriksson i vindkraftsfrågan. Med på mötet är också EU-enhetens chef Michaela Slotte. Tre riksdagsutskott har uttalat sig positivt om att Åland kan ingå i det statliga stödsystemet för förnyelsebar energi. Utbyggnaden av den åländska vindkraften hänger på att energibolag på Åland får ta del av de statliga stödpengarna. Det är ekonomiutskottet som har hand om frågan i riksdagen och vars utlåtande riksdagen sedan tar slutlig ställning till. I början av december hålls ett tjänstemannamöte i Helsingfors där det ska diskuteras hur stor del landskapet ska bära av vindkraftsstödet. Med på det mötet från åländsk sida är förvaltningschef Arne Selander, finanschef Dan E Eriksson, Henrik Juslin från energienheten och Michaela Slotte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »