Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 januari, 2021 - 12:58Uppdaterad: måndag, 25 januari, 2021 - 15:38
  • Lantrådet tror inte att folks förtroende för LR har skadats till följd av att minister Karlström bröt mot karantänsrekommendationerna. Foto Nina Smeds

Lantrådet: "Förtroendet inte skadat"

Landskapsregeringens uppfattning är att ålänningarnas tillit till pandemiarbetet på Åland är starkt och viljan att följa givna rekommendationer inte i grunden har rubbats av en enskild ministers agerande.

Det svaret ger landskapsregeringen på oppositionens spörsmål där frågan var hur lantrådet tänker återskapa förtroendet för de rekommendationer som regeringen regelbundet ger ålänningarna med anledning av att näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) bröt mot  karantänsrekommendationerna efter att ha firat jul i Sverige.

I sitt svar skrivet man också att landskapets strategi är och har varit att bygga förtroende till ålänningarna genom att transparent redogöra för gjorda analyser och åtgärder och att genom det arbetet skapa delaktighet och förståelse för att alla ålänningar bidrar till åtgärderna.

-Detta förtroendeskapande arbete bedömer landskapsregeringen som framgångsrikt, skriver landskapsregeringen i svaret på spörsmålet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »