Publicerad: onsdag, 27 maj, 2020 - 16:53Uppdaterad: onsdag, 27 maj, 2020 - 16:53
  • Arkivbild. Foto: Nina Smeds, ÅRTV

Lantbrukare gläds åt sommarjobbsprojekt

Projektet med sommarjobbspraktikanter som avlönas av landskapsregeringen välkomnas av de lantbrukare som Ålands Radio har talat med.

-Jag hoppas det kommer många jordbrukare till nytta, och jag vet att flera också har visat intresse för att få sommarpraktikanter. Jag hoppas och önskar att även många ungdomar kommer att visa intresse för att komma till jordbruken och gårdarna för att arbeta, säger Birgitta Eriksson-Paulson, ordförande för Ålands producentförbunds styrelse.

Coronapandemin har påverkat tillgången på säsongsarbetare och Birgitta Eriksson-Paulson säger att landskapsregeringens projekt i viss mån för en del lantbrukare kan kompensera bortfallet.

-Speciellt för dem som har frilandsgrönsaker, säger hon.

Frida Sjööroos från Gräggnäs gård är också hon positiv till projektet och berättar att gården har ansökt om att få en sommarpraktikant.

- Dels för att kunna erbjuda en plats för en sommarjobbare, men också för att det är en bra möjlighet för företag och om man inte annars har sommarjobbare så är det här är ett jättebra tillfälle, säger hon.