Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 15:37
  • Henrik Lagerberg tycker det är märkligt att det tar så länge för Hammarland att behandla hans motion om flyktingmottagning. Arkivfoto: Josefina Jansson.

Långsam behandling av flyktingmotion i Hammarland

Frågan om flyktingmottagande i Hammarland lyftes i en motion till fullmäktige i november i fjol, men ärendet har ännu inte behandlats.

Dåvarande fullmäktigeledamoten Henrik Lagerberg skrev i motionen att han ville att kommunen skyndsamt skulle utreda möjligheterna att ta emot en flyktingfamilj, och att det skulle göras upp en integrationsplan för kommunen. Hammarlands kommundirektör Kurt Carlsson säger till Ålands Radio att motionen fortfarande ligger för beredning, och att det inte är klart när den kommer att tas upp.

- Det är märkligt att det inte har hänt något. Jag tycker att det är en fara för demokratin om motioner inte behandlas, säger Henrik Lagerberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »