Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 april, 2020 - 13:35Uppdaterad: måndag, 20 april, 2020 - 14:20
  • Rekordmånga är arbetslösa vilket leder till längre behandlingstider. Foto Owe Sjöblom

Längre behandlingstider på Ams

Rekordmånga är arbetslösa vilket leder till att behandlingstiderna på Ams nu och under en tid framöver är längre på grund av den ökade mängden ansökningar.

Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Det totala antalet arbetssökande uppgick den 15 april till 2.525 personer. Det är 1.380 personer fler än april förra året. Det är Ams som fattar beslut om arbetslöshetsförmånen och landskapsregeringens finansavdelning som ser till att förmånen blir utbetald. Varken Ams eller finansavdelningen kan idag svara på hur lång tid det tar innan man får de pengar man har rätt till.

-Alla som anmäler sig som arbetssökande blir kontaktade av en tjänsteman på Ams. Vanligtvis sker det inom två veckor efter att man anmält sig. Arbetssökande behöver inte själv ta kontakt, skriver Ams i sitt pressmeddelande.

Under de två första veckorna i april har nästan 600 personer anmält sig som arbetslösa eller som permitterade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »