Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 10:24
  • Den åtalade mannen har sedan tidigare flera domar och har varit i tingsrätten många gånger. Arkivbild

Lång lista för åtalad man

Under måndagen behandlade tingsrätten ett mål där en man stod åtalad för ett stort antal brott.

Bland annat snatteri i en butik, lindrigt bedrägeri mot en restaurang samt motstånd mot tjänsteman i samband med ett polisingripande. Vid gripandet hotade mannen poliserna med våld. Enligt åtalet ska han även ha spottat en av poliserna i ansiktet. Gärningar som ärekränkning, stöld, misshandel och hemfridsbrott finns också med i stämningsansökan. I samband med stöld från restaurangen vid ÅSS söndrade den åtalade ett fönster i nämnda byggnad. Han kunde gripas kort efter inbrottet och hade då med sig en av de två whiskyflaskor som stals från restaurangen. I den digra listan med åtalspunkter finns även en grov stöld från ett egnahemshus där den åtalade stal två flaskor med alkoholhaltiga drycker genom att krossa fönstret till altandörren. Åklagaren anser att mannen ska hållas häktad tills dom ges. Om tingsrätten dömer honom till ett ovillkorligt fängelsestraff som överstiger ett år ska den åtalade fortfarande hållas häktad tills verkställigheten av straffet inleds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »