Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 februari, 2020 - 17:22
  • Fotboll. Foto: Malin Lundberg, ÅRTV

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Det meddelar klubbdirektör Peter Mattsson idag i ett pressmeddelande.

- Vi har sökt efter en försvarare och vi har velat hitta en erfaren spelare som kompletterar vårt lag som i övrigt är ungt och lovande. Med Mikko i laget får vi en meriterad ytterback som har internationell rutin och spelat på högsta finska nivå en längre tid samt varit med i landslagssammanhang, kommenterar Peter Mattsson.
Den 29-årige Sumusalo är en välmeriterad fotbollsspelare. Han är fostrad i Futura och sedermera tio år i HJK:s ungdomsled innan han gjorde A-lagsdebut i HJK:s farmarklubb, Klubi04. Efter ca 80-talet matcher i HJK fick han chansen utomlands och under säsongerna 2014-2018 representerade han klubbar som RB Leipzig, Hansa Rostock, Rot Weiss Erfurt och Chemnitzer. Under 2018  återvände han till HJK och under 2019 spelade han 23 matcher för FC Honka och gjorde 3 mål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »