Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 mars, 2023 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 14 mars, 2023 - 09:09
  • Vid en presskonferens i augusti 2022 meddelade lantrådet Veronica Thörnroos tillsammans med advokat Daniel Widman att tingsrättsdomen överklagas. Arkivbild.

Landskapsregeringen vill inte kommentera den pågående rättsprocessen kring den avbeställda elhybridfärjan

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) vill inte kommentera den pågående rättsprocessen kring den avbeställda elhybridfärjan, eftersom det skulle kunna påverka den juridiska processen. Lantrådet Veronica Thörnroos (c) är lika fåordig.

-Innan dom förkunnats i ärendet så är vi rekommenderade, av våra jurister, att inte kommentera domen ytterligare. Det skriver lantrådet i ett mail till Ålands Radio.

Det var i mitten av juni förra året som Ålands tingsrätt dömde landskapsregeringen för avtalsbrott och att betala 10,5 miljoner euro plus ränta till ett konsortium bestående av Finferries och Ansgar. I augusti överklagade landskapsregeringen domen och nu ska ärendet upp i Åbo hovrätt, något datum är ännu inte fastslaget.

I går kunde Ålands Radio berätta att Finferries uppger att räntan på skadeståndet är 950.000 euro per år, alltså nästan 80.000 euro per månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »