Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 juli, 2019 - 13:35Uppdaterad: fredag, 19 juli, 2019 - 13:40
  • Kansliminister Nina Fellman. Arkivfoto: Rasmus Olin.

Landskapsregeringen motsätter sig stopp av torskfiske

Landskapsregeringen anser att stopp av torskfiske runt Åland är oproportionerligt. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Landskapsregeringen har framfört den här ståndpunkten till EU-kommissionen tidigare i somras och gör det igen idag. Man anser bland annat att ett stopp av torskfiske i Östersjön skulle slå oproportionerligt mot de olika regionerna. Landsskapsregeringen anser trots det att situationen är allvarlig för torsken och att nödåtgärder krävs för att skydda beståndet.

- Situationen för torsken i Östersjön är allvarlig, och vi stödjer kommissionens försök att trygga beståndet. Det vi motsätter oss är att stoppet påverkar olika delar av Östersjön på ett orättvist sätt, det meddelar kansliminister Nina Fellman.

Den inkommande måndagen den 22 juli ska kommissionen ta ett beslut om att stoppa fisket av torsk i östra Östersjön. Förbudet skulle omfatta vattnen runt Åland samt hela Östersjön söder om Ålands hav och skulle gälla i sex månader om man väljer att följa rekommendation av det internationella havsforskningsrådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »