Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 september, 2019 - 06:25Uppdaterad: måndag, 9 september, 2019 - 07:19
  • Framtidstron inom kommunen har minskat efter landskapsregeringens agerande, menar Kurt Carlsson som är kommundirektör i Hammarland. Foto: Nina Smeds.

“Landskapsregeringen har nedgraderat kommunerna”

Landskapsregeringen har nedgraderat kommunerna under den gångna mandatperioden säger Hammarlands kommundirektör Kurt Carlsson. Motivationen och framtidstron inom kommunen har minskat efter åtgärder mot kommunerna, som minskade landskapsandelar.

-Den här mandatperioden har varit den klart sämsta jag har varit med om och har präglats av den kommunalpolitik som förts från landskapsregeringen, säger han.

Landskapsregeringen har visat att man väldigt lite lyssnar på och uppskattar det jobb som görs i kommunen enligt Kurt Carlsson. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Blomberg är kritisk till hur kommunreformen presenterades för kommuninvånarna.

-Samtliga kommunpolitiker i Hammarland gick i taket efter hur informationen framfördes. Nu har man positionerat sig i “de mot oss” och det är synd, säger han.

Det största problemet är att landskapsandelarna minskar säger fullmäktigeordförande Lars Häggblom.

-Vi måste dra in på olika saker, man kan inte lösa allt med skattehöjningar, säger han.

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »