Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 juni, 2020 - 15:40Uppdaterad: måndag, 1 juni, 2020 - 17:03
  • Landskapets 200 praktikantplatser i sommar fylldes direkt.

Landskapsregeringen dubblerar antalet sommarpraktikplatser

- Listan med de 200 platserna för sommarpraktikanter blev fulltecknad redan under måndagsförmiddagen, säger Dan Andersson som är utbildningsansvarig vid Ålands näringsliv.

På måndagseftermiddagens presskonferens meddelade näringsminister Fredrik Karlström att landskapsregeringen fördubblar antalet sommarpraktikplatser till totalt 400 stycken. Hittills har cirka 300 företag meddelat att de har möjlighet att ta emot 345 sommarpraktikanter och ungefär 400 ungdomar har ansökt om att få göra sommarpraktik.

Projektet med sommarpraktikanter riktar sig till ungdomar mellan 16 och 24 år.

De som får en av de hett eftertraktade praktikplatserna erbjuds sysselsättning i fyra sammanhängande veckor. Det är landskapsregeringen som anställer sommarpraktikanterna och betalar deras lön på 1.000 euro för ett arbete som motsvarar 80 procent av heltid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »