• Landskapsläkartjänsten delas i två olika tjänster. Arkivbild
Publicerad: fredag, 23 augusti, 2019 - 06:23

Landskapsläkartjänsten delas

Den tidigare tjänsten som landskapsläkare har ombildats och annonseras nu ut som två separata tjänster. Den ena tjänsten är medicinsk, den andra byråkratisk.

Beslutet om ombildning är en konsekvens av att landskapsregeringen under de senaste åren har haft svårt att rekrytera och behålla landskapsläkare, bland annat på grund av att den tidigare tjänsten kombinerade förvaltning och medicin.

Den ena av de två utannonserade tjänsterna bär fortfarande namnet landskapsläkare och kräver medicinsk examen. Den nya tjänsten är på 20 timmar per vecka.

-Tanken är att tjänsten ska kunna kombineras med andra uppdrag, dock inte kliniskt arbete på just Åland eftersom det skulle äventyra opartiskheten. Landskapsläkaren kommer inte längre att vara byråchef för sjukvårdsbyrån och kommer därför inte ha ansvar för förmanskap och administration, säger Bengt Michelsson, avdelningschef för social- och miljöavdelningen.

Den andra nyinrättade tjänsten är som byråchef för sjukvårdsbyrån. Tjänsten är på heltid och förutom personalansvaret deltar byråchefen i ärendehandläggning. För tjänsten som byråchef finns inget krav på att man ska vara utbildad läkare, utan kravet är istället en relevant högskoleexamen och arbetslivserfarenhet.

Fler Nyheter

Fler sittplatser vid Badhusberget

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Området Badhusberget i Mariehamn ska förbättras. Stadens infrastrukturnämnd godkände nyligen ett förslag som innebär utökade stockbord och bänkar,...

Viking Line ber om ursäkt till strandade resenärer

Eleonora Hansi:
De resenärer som missade m/s Rosella kommer att bli kompenserade, enligt Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Sverige.

Jurmo färjfäste byggs säkrare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jurmo färjfäste ska byggas om och landskapsregeringen har beslutat beställa projekteringstjänster av det svenska företaget WSP Sverige AB för detta.

Misstänkte mannen för knivdådet satt på fri fot

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som misstänks för knivdådet i Mariehamn under natten till lördag har nu satts på fri fot. Enligt förundersökningsledare Christoffer Ahlfors utreder polisen ärendet som grov misshandel.

Göran Persson lämnar Wiklöf Holding

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Göran Persson avslutar nu sitt uppdrag som styrelsemedlem i Wiklöf Holding. Anders Wiklöf , ägare och styrelseordförande i Wiklöf Holding, berättar att bakgrunden är en upplevd intressekonflikt inom banksektorn.

Ålands Sjötrafik vann passbåtsanbud

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands Sjötrafik Ab kör passbåtstrafiken i Ålands södra skärgård under 2020-2022.

Körförbud och böter för fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En fordonsförare färdades med en överhastighet om 37 km/h vid Färjsundet i Saltvik under natten till söndag.

"Skynda långsamt med kommunreformen"

Hela nyhetsinslaget med Camilla Andersson och Gustav Blomberg:
-Skynda långsamt med kommunreformen. Det anser Camilla Andersson , Getas kommunstyrelseordförande.

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Therese Söderlund var en av passagerarna som tvingades boka om sin resa.
Flera Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.