Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 maj, 2020 - 19:00Uppdaterad: onsdag, 27 maj, 2020 - 19:00
  • Ålands kulturhistoriska museum. Foto: ÅRTV

Landskapets museer och sevärdheter öppnar igen

Från och med den nionde juni öppnar Ålands kulturhistoriska museum, Ålands konstmueum och Kastelholmsområdet på nytt, och bjuder på fri entre mellan klockan 10 och 17.

För att uppmärksamma nyöppningen framför pianisten Patrik Komorowski ett musikaliskt program i kulturhistoriskas permanenta utställning.
Samma dag öppnar man sommarutställningen “Djuriskt ur samlingarna”. I konstmuseet öppnas utställningen “Djurens magi”.

I Eckerö post- och tullhus öppnas utställningarna den 16 juni. Vårdö skolmuseum och Bomarsundsmuseet Lotsstugan öppnar den 22 juni, och Skärgårdshemmanet Hermas håller öppet alla dagar i juli.

Den andra juli öppnas konstmuseets sommarutställning med konstnärerna Ernst Billgren och Jonas Wilén.
- Vi förbereder museimiljöerna så att det ska vara tryggt och säkert att besöka oss. Våra årskortskunder kommer att få kortetes giltighet förlängd med tre månader, som kompensation för den period museet varit stängt, skriver museichef Annika Dahlblom i ett pressmeddelande.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »