Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 februari, 2011 - 10:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Landskapet vann Skarven-tvist

Landskapsregeringen har rätt till förseningsböter på grund av att skärgårdsfärjan Skarven levererades mer än ett halvt år försenat från varvet i Litauen hösten 2009. Det fastslår skiljenämnden i Stockholm i en dom enligt vilken det estniskt-ägda varvet ska betala drygt 1,8 miljoner euro plus dröjsmålsränta och ersättning för rättegångskostnader till landskapsregeringen. -Jag kände spontant att rättvisan har segrat, säger trafikminister Veronika Thörnroos. Ett problem är att varvet försatts i likvidation på begäran av sitt estniska ägarbolag som upphört med sin verksamhet. -Nu har vi domen och kan gå med den till en domstol i Estland som ska verkställa domen, säger Veronika Thörnroos. Hon tror att landskapsregeringen ska få ut ersättningen, men hon tror att det kommer att ta tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »