Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 maj, 2012 - 14:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Landskapet köper elbil

En elbil för den interna postkörningen och en stor representationsbil. Det ska landskapsregeringen nu upphandla enligt konstens alla regler. Kravlistan på bilarna gör att utbudet blir ytterst begränsat, i alla fall på elbilen. Det är en 14 år gammal Renault och en 24 år gammal Saab som nu ska ersättas med lite miljövänligare bilar. Utbudet på elbilar är begränsat och priserna höga, särskilt som landskapet kräver en räckvidd på minst 160 kilometer per laddning och ett bagageutrymme på 450 liter. Den nya representationsbilen ska vara en minibuss med dieselmotor, och där är utbudet stort. Men kravet på minst sju års garantitid minskar i praktiken utbudet till ett bilmärke som är ensamt om att ge så lång garantitid. Landskapsregeringen vill också att de företag som ger anbud redovisar sitt eget miljöarbete. Anbudstiden på de nya bilarna går ut den sista maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »