Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 maj, 2022 - 17:22Uppdaterad: onsdag, 18 maj, 2022 - 19:12

Lagtingets tilläggsbudgetdebatt fortsatte under onsdagen

Klockan 13 på onsdagen fortsatte tilläggsbudgetdebatten i Ålands lagting, något som kan pågå till kvällen och fortsätter på fredag.

Under de första timmarna diskuterades bland annat skärgårdstrafik och likviditetsstöd för lantbrukare. Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) talade bland annat om en begärd lånefullmakt för skärgårdstrafiken.

- Fullmakten är en förutsättning för att vi ska kunna upprätthålla trafiken på linjerna, sade han och tillade att det annars inte går någon trafik.

Rainer Juslin (Lib) begärde replik och undrade över servicenivån på tvärgående linjen, eftersom man ska se över den. Christian Wikström svarade att det låga kapacitetsutnyttjandet medför att man främst ser på att dra ner på servicenivån. Detta såg Rainer Juslin som dåliga nyheter.

Liz Mattsson (C) lyfte i ett anförande fram att Ålands bönder har likviditetsproblem och att en anledning är att de pengar man får tillbaka för det man producerar inte räcker till. Camilla Gunell (S) tog sedan i sitt anförande upp att höjda livsmedelspriser och de allmänt ökande kostnaderna kan drabba samhället.

Under eftermiddagen diskuteras också bland annat när det kan bli aktuellt med vårjakt igen och den åländska förvaltningens digitalisering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »