Publicerad: onsdag, 4 december, 2019 - 15:17Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 15:18
  • Annette Holmberg-Jansson och John Holmberg

Lagtinget debatterade Medis kursutbud

Medis kursutbud kan konkurrensutsättas eller begränsas till att inte konkurrera med det privata näringslivet. Det var några av åsikterna när lagtinget åter diskuterade det tillfälliga Medisbidraget till kommunerna för nästa år.

John Holmberg (Lib) tog åter upp att Medis inte ska konkurrera med det privata näringslivet inom friskvård för att spara på landskapets pengar. Han fick mothugg av Simon Holmström (HI) som ser betydelsen av en fri bildningsverksamhet som stor.

-Ökad psykisk ohälsa, ensamhet breder ut sig bland äldre, fake news och omdömeslöshet är allestädes närvarande. Det kan ses om en social investering att sätta pengar på Medis verksamhet, sade han.

John Holmberg vill gynna det privata kursutbudet inom området som motverkar psykisk ohälsa och ensamhet samtidigt som det minskar landskapets minus i budgeten. Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) var inne på samma linje som Holmberg och vill stärka kursutbudet som fokuserar på dem som mår dåligt istället för att ha kurser som näringslivet redan erbjuder.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »