Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 april, 2018 - 06:30Uppdaterad: fredag, 27 april, 2018 - 06:50
  • Enligt Robin Juslin är säljakt väldigt tidskrävande. Arkivfoto.

Lågt intresse för säljakt

Intresset för att jag säl på Åland är relativt litet. Enligt jaktförvaltare Robin Juslin brukar det inte fällas fler än 100-120 sälar per år av den totala kvoten på 450 sälar.

-Att jaga säl är tidskrävande och väldigt väderberoende och dessutom är det förbjudet att sälja köttet eller skinnet från sälen inom EU, vilket bidrar till att det skjuts så få sälar på Åland. Det säger jaktförvaltare Robin Juslin.

Skyddsjakten på säl får bedrivas mellan den 15 april och 31 januari. Den tidigare modellen med pesonliga jakttillstånd gäller inte längre utan nu finns det i stället en kvot på totalt 450 sälar per år. Hur många som fälls håller landskapsregeringen koll på genom att jägarna är skyldiga att rapportera in antalet skjutna sälar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »