Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 mars, 2020 - 14:55
  • Lantrådet Veronica Thörnroos och förvaltningschef Dan E Eriksson medverkade vid lördagens presskonferens. Foto: Nina Smeds.

"Läget är oförändrat"

Den korta sammanfattningen från dagens presskonferens om beredskapen för coronasmittan är att läget är oförändrat.

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde konstatera att det inte har hänt så mycket sedan i går fredag. ÅHS har fått svar på ett antal prover och samtliga är negativa, så det finns än så länge inget konstaterat coronafall på Åland.
Landskapets informationscentral är bemannad hela helgen och antalet samtal har minskat. Många samtal handlade tidigare om praktiska saker såsom hur länge man ska stanna hemma efter en resa och hur det är med studerande som tänker komma hem till att numera handla om hur man till exempel hanterar ensamhet.

När det gäller resande till Åland från Sverige har Viking Line fått ett specialtillstånd som gäller under helgen, vilket betyder att dom får släppa av passagerare i Långnäs som kommer från Stockholm.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »