Publicerad: tisdag, 11 augusti, 2020 - 10:08Uppdaterad: tisdag, 11 augusti, 2020 - 13:25
  • Richard Ebwelle lämnar IFK. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Laaksonen in och Ebwelle lämnar IFK

IFK Mariehamn har skrivit kontrakt med mittfältaren Johannes Laaksonen och han ansluter till Grönvitt idag den 11 augusti och stannar till säsongens slut.

Samtidigt står det klart att Richard Ebwelle lämnar IFK för nya utmaningar. Ebwelles sista match i IFK var mot RoPS den 9 augusti.

Johannes Laaksonen är en välmeriterad finsk mittfältare som spelat huvuddelen av sin karriär i SJK där han gjort cirka 180 matcher och knappt 20 mål. Nu senast kommer han från norska Sandnes. Han har även gjort tre A-landskamper för Finland.

-Jag vill passa på att tacka Richard för sin tid här hos oss i IFK och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt hälsar vi Johannes välkommen till IFK-familjen och är glada att vi kunnat knyta en så etablerad finsk spelare till laget inför det fortsatta ligaspelet, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

IFK söker även en ny anfallare istället för Yvan Yagan som lämnade klubben för ett par veckor sedan och klubben hoppas snart kunna komma med nyheter angående detta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »