Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 oktober, 2010 - 13:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kyrkorenovering höjer inte skatten

Både Lemlands och Geta kyrka är i behov av renovering inom en snar framtid.Geta kyrka är sliten invändigt och där hoppas man kunna komma igång med restaurering efter jul. I Lemlands kyrka rör det sig om utbyte av vattenrör eftersom ett vattenläckage upptäcktes för ett tag sedan. Båda församlingarna kommer söka pengar från kyrkostyrelsen för att finansiera renoveringarna och från inget håll tror man att man kommer behöva höja kyrkoskatten. I riket har kyrkor i Pargas och Korpo blivit nekade byggnadsunderstöd från kyrkostyrelsen med uppmaningen att istället höja kyrkoskatten. Kravet för att få understöd är en skattesats över 1,5 procent. Både Geta och Lemlands församlingar ligger över det.- Vi har stabil ekonomi i Lemlands - Lumparlands församling och som det ser ut nu kommer vi inte höja skatten, säger Nina Bergström,ekonomichef i Lemlands- Lumparlands församling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »