Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 18:09Uppdaterad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 18:09
  • Genom att skriva en förfalskad fullmakt, där kvinnan uppgav att hon var offrets barnbarn, lyckades hon hämta ut ett paket från posten med kläder som hon beställt i hans namn.

Kvinna döms för stöld och förfalskning – uppgav att hon var offrets barnbarn

En 24-årig kvinna döms av Ålands tingsrätt för stöld och förfalskning.  

Det var i februari 2019 som kvinnan i sällskap av en man knackade på hos offrets hem, en numera avliden man, och frågade om de fick komma in och värma sig. De sa att de väntade på en taxi till färjan eftersom deras bil fått problem. Kvinnan har under vistelsen i mannens hem stulit några tiotals euro, ett personkort och enligt åklagaren också mannens bankkort.  

Kvinnan har i polisförhör, som ägt rum i Karleby, erkänt att hon tog pengarna, men säger sig inte minnas ifall hon tog bankkortet. Tingsrätten menar att det utifrån bevisningen inte går att belägga att hon tog bankkortet men finner, trots att det rör sig om små summor, att gärningen ska beaktas som stöld då den ägde rum på en hemfridsskyddad plats.  

Kvinnan döms även för förfalskning eftersom hon använde mannens personkort för att beställa kläder från H&M och sedan hämtade ut paketet från posten med en förfalskad fullmakt. I fullmakten uppges att kvinnan är mannens barnbarn och att han tillåter henne att hämta ut paketet. Kvinnan erkände gärningen.  

Hon döms till 50 dagsböter på sammanlagt 300 euro. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »