Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 oktober, 2010 - 08:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kumlingebor lockas att kompostera

Sopavgiften i Kumlinge skall höjas med 40 euro nästa år. Det föreslår kommunstyrelsen. Enligt kommundirektör Jim Eriksson vill man få fler att börja kompostera och för att stimulera till detta föreslår man att alla som har en egen kompost skall få dra av 25 procent av sopavgiften. Kommunstyrelsen i Kumlinge föreslår också att man skall höja maxtaxan för dagis från 200 till 227 euro nästa år.Under senaste möte diskuterade kommunstyrelsen på Kumlinge också frågan om en erbjudandet om att vara med i en gemensam vision för skärgården som sträcker sig till 2050.-Det skulle kosta kommunen 5000 euro att vara med och vi är inte beredda att ta den kostnaden innan vi får meer information om projektet, säger kommundirektör Jim Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »