Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 11:49Uppdaterad: fredag, 28 september, 2018 - 11:54
  • En skattesänkning är på gång på Kumlinge. Arkivfoto.

Kumlinge sänker skatten

Kommunfullmäktige i Kumlinge godkände kommunstyrelsens förslag om skattesänkningar inför nästa år.

 Inkomstskatten sänks från 19 till 18,5 procent. Dessutom halveras fastighetsskatten för fast boende, från 0,4 till 0,2 procent. Den allmänna fastighetsskatten, fastighetsskatten för fritidsboende och för allmännyttiga samfund blir oförändrade.
På fullmäktigemötet utsågs också Susanne Danielsson till socialsekreterare i kommunen. Danielsson var den enda som sökte tjänsten och fullmäktige konstaterar att hon är inte formellt behörig men att hon har bred erfarenhet av uppdraget.

Fullmäktige utsåg också Stefan Prokupek till tjänsten som ledande tjänsteman för byggnadstekniska nämnden. Prokupek var enda sökande och kommer att fungera som byggnadsinspektör, kommuntekniker och befolkningsskyddsinstruktör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »