Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 augusti, 2011 - 07:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Kulturprojekt planeras i Kumlinge

Byalaget i Kumlinge vill överta det så kallade Stenbacka-huset av kommunen för att återställa byggnaden som tidigare fungerat som skola. Byggnaden skulle då fungera som museum i stället för Sjölunds gårdsmuseum och där skulle också finnas möjlighet till andra utställningar och kulturaktiviteter. Planerna är att genomföra det som ett Leaderprojekt och byalaget vill ha ett förhandsbeksed om kommunen är intresserad att vara en part i det. Kommunstyrelsen har diskuterat förslaget men ännu inte tagit ställning. Enligt kommundirektör Jim Eriksson är utgångspunkten ändå att kommunen inte ska få nya utgifter även om man skulle bli part. Frågan kommer upp på nästa kommunstyrelsemöte och möjligen också i kommunfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »