Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 mars, 2010 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kultur & fritid slås ihop i stan

Slå ihop stadens kultur- och fritidsförvaltningar till en förvaltning med ett centralt kansli och fyra underlydande avdelningar för bibliotek, idrottsanläggningar, ungdomsbyrån samt Mariebad. Det föreslås som ett led i Mariehamns försök att förenkla och effektivisera stadens förvaltning. Stadsstyrelsen beslöt i går att ta reda på vad de berörda förvaltningarna tycker innan man går vidare i processen. Socialdemokraten Barbro Sundback föreslog att man skulle slå ihop kultur-, vuxenutbildnings- och skolnämnderna till en bildningsnämnd, men det förslag röstades ner. Enligt riktlinjerna i stadens budget och ekonomiplan ska stadens nämnd- och förvaltningsorganisation stegvis ses över. Målet är att organisationen ska utvecklas mot klarare strukturer med större och effektivare förvaltningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »