Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 april, 2021 - 16:22Uppdaterad: måndag, 26 april, 2021 - 13:19
  • Kulhlmans åkeri riskerar en polisanmälan då man tömmer sopor trots att man saknar avtal. Foto: Camilla Karlsson-Henderson

Kuhlmans åkeri riskerar polisanmälan

Det blåser upp till en ny storm i den åländska avfallsvärlden. Kuhlmans Åkeri, som bedriver avfallsupphämtning i åländska kommuner, har fått två veckor på sig att sluta med det – annars polisanmäler Ålands miljöservice, Mise, åkeriet.

Men åkeriet tänker inte följa Mises instruktioner, det säger företagets ägare, Johannes Kuhlman.

- Nej, det är klart att jag inte gör det, säger han.

Om Kuhlmans inte svarar på brevet inom två veckor väntar en polisanmälan – företaget bryter enligt Mise mot avfallslagens 36:e paragraf. Dessutom lovar Mise skicka en anmälan vardera till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, och till landskapsregeringen.

- Det är en annan entreprenör som har vunnit det här, så det är ju problem om det kommer en annan aktör och agerar på en marknad som är upphandlad, säger Sofie Dahlsten, verksamhetsledare för Mise.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »