Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 06:21Uppdaterad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 12:49
  • Förbundsstyrelsens ordförande Runar Karlsson

KST utreder nybyggnad på Svedgränd

Gruppboendet på Svedgränd i Mariehamn ska rivas. Frågan är nu hur byggnaden ska ersättas, något som Kommunernas socialtjänst (KST) utreder.

- Vi funderar på om det vore möjligt att göra en större rockad. Vi har boenden och sysselsättning i Mariehamn, Finström, Hammarland och Lemland, vi vill se över möjligheten att koncentrera verksamheten till färre ställen, säger Runar Karlsson (C), förbundsstyrelsens ordförande.

Han sitter med i den planeringskommitté vars arbete ännu är i sin linda. Tanken är att bygga en större fastighet på platsen, vilket skulle göra det möjligt att sälja vissa lokaler.
- Vi skulle vilja hyra mer än äga, kanske kunde någon privat aktör bygga en fastighet som vi kunde hyra med ett tioårskontrakt. Men allt beror på vad priset slutligen blir, vi är inte beredda på att betala vilka hyreskostnader som helst heller.

Kommittén ska under hösten fortsätta lägga fram sina planer för styrelsen som i sin tur sedan presenterar dem på nästa förbundsstämma.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »