Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 december, 2021 - 16:50
  • Runar Karlsson. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV

KST fick grönt ljus för 2022-års budget

KST:s Budget för 2022 och ekonomiplanen för 2023 och 2024 godkändes under dagens stämma.

Verksamhetskostnaderna för KST uppgår till 31.3 miljoner euro under 2022. Kommunernas andel blir 26,6 miljoner euro för 2022.

-Budgeten har bantats med en miljon under beredningen och efter en remissrunda till kommunerna och det kommer naturligtvis att märkas i KST:s verksamhet. Det säger styrelsens ordförande Runar Karlssson (c).

Enligt budgeten för 2022 vill KST titta på möjligheterna att minska sin verksamhet.

En tanke är att utkomststödet ska hanteras av FPA. Man vill även se över om skyddshemsverksamheten kan skötas av KST, men finansieras av landskapsregeringen.
Ett annat sätt att spara in på kostnaderna för KST är att centrera sysselsättningsverksamheten inom specialomsorgen. Hur stor inbesparing det kan ge är oklart i dagsläget. Första steget blir att hitta en lämplig lokal för detta.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »