Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 april, 2021 - 22:01Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 11:53

KST-boende drabbat av ytterligare covidfall

Flera fall av covid-19 har bekräftats vid samma KST-boende som förra veckan drabbades av ett fall.

Ålands Radio har sökt förbundsdirektör Katarina Dahlman för en intervju utan att lyckas, men hon skriver per mejl att det rör sig om både personal och klienter som drabbats vid samma enhet som förra veckan. Ingen information om hur många som testat positivt och när de gjort det gavs.

Styrelseordförande Runar Karlsson (C) säger att han informerats om att nya fall förekommit. Han säger att han vet att de förekommit covid-19 och att det rör sig om några stycken fall.

‒ Jag är övertygad om att man vidtar de åtgärder man kan. Det är inte bra att vi får in smitta, men inte oväntat att det kunde dyka upp även hos KST, säger Runar Karlsson.

Katarina Dahlman skriver per mejl att man följer de riktlinjer man fått från ÅHS och att kontakten fungerat bra.

‒ Vi har haft kontinuerliga möten med ÅHS sedan pandemin bröt ut, skriver hon.

Det är inte känt om fallen på KST-boendet är de fall som bekräftades under tisdagen.

Katarina Dahlman säger i en kommentar under onsdagen att man inte går ut offentligt med exempelvis hur många som smittats.

– De personer som berörs av detta informeras dock alltid. säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »