Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 juli, 2020 - 17:03Uppdaterad: måndag, 27 juli, 2020 - 17:24
  • Museerna är eniga om att det är kryssningsresenärerna som har räddat sommaren. Arkivfoto, ÅRTV.

Kryssningsresenärerna räddar museisommaren

Kryssningsresenärerna räddar sommaren för de åländska museerna, det visar Ålands Radios rundringning till några av landskapets större museer.

Inledningen av sommaren var lugn med få besökare men i juli har besökarantalet ökat och varit till och med högre än tidigare somrar vid bland annat Ålands museum. Museerna är eniga om att det är kryssningsresenärerna som har räddat sommaren.

- Det är dagskryssningarna till Åland som rederierna har haft som har räddat säsongen, det har hjälpt väldigt mycket, säger museichef Hanna Hagmark vid Ålands sjöfartsmuseum.

Samtidigt hade museerna ett stort ekonomiskt bortfall under våren när man tvingades hålla stängt på grund av pandemin. Endast vid Ålands sjöfartsmuseum uppskattas intäktsbortfallet uppgå till omkring 200.000 euro vilket kommer innebära svårigheter framöver.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »