Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2011 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kryssningsfartyg önskar utökad hamn

För att Mariehamn ska kunna bli en attraktiv destination för kryssningsfartyg måste staden kunna erbjuda en permanent kaj för dem. De ska inte behöva skifta kaj under den tid de ligger här. Det skrev Mariehamn Cruise Network till hamn- och räddningsnämnden redan för ett par år sedan. Förhoppningen är att öka kryssningsfartygens anlöp till 30 per år. Frågan har behandlats flera gånger, senast på nämndens möte i måndags. Något beslut togs inte utan frågan bordlades.-I och med bygget av kaj 6 som ska göras för Viking Lines nya fartyg kommer kapaciteten att öka i hamnen, säger Leif Ahlqvist som är hamn- och räddningschef. Det handlar inte bara om antalet kajplatser utan också om kapaciteten att ta emot avfall och avloppsslam från fartygen. Kryssningsfartygen har i dag för vana att tömma sina tankar på internationellt vatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »