Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 mars, 2020 - 18:48Uppdaterad: onsdag, 25 mars, 2020 - 18:12

Krögare om restaurangförbud: Fruktansvärt onödigt

Restauranger kommer att tvingas stänga som ännu en skyddsåtgärd för att förhindra smittspridningen av coronaviruset. Det rapporterar bland annat Svenska Yle.

Statsminister Sanna Marin sa på tisdagseftermiddagen att två stora helheter nu är aktuella, där en stängning av restauranger utgör den ena och att isolera Nyland den andra.

Men är en total stängning nödvändig? Det råder det delade meningar om.

-Fruktansvärt onödigt och väldigt, väldigt huvudlöst, kommenterar Nonna Rinas krögare Michele Ferrari.

Genom de rådande restriktionerna har redan restaurangbesöken minskat drastiskt och de flesta väljer att köpa hämtmat, vilket Ferrari anser att restaurangerna fortsättningsvis borde tillåtas att sälja.

Peter Sundblom, en av Nauticals krögare, säger att det är synd men att han har förståelse för att situationen uppstått. Han säger att det redan nu är ”ett förlorat år" för restaurangen eftersom restriktionerna inneburit en stor minskning av kunder. 

-Det skulle var skönt med någon sorts tidsram, men det är väl svårt att säga, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »